Business Hi-Tech

Surpriză. Dezvoltatorul jocurilor Candy Crush a închis biroul din Bucureşti

Surpriză. Dezvoltatorul jocurilor Candy Crush a închis...

Autor: Bogdan Alecu

20.11.2019, 00:08 3725
King Software, dezvoltatorul celebrului joc Candy Crush, a închis biroul din Bucureşti, potrivit datelor din piaţa imobiliară. În prezent în cadrul sediului din birourile Opera Center mai funcţionează doar recepţia.

Sediul din Opera Center din zona Eroilor a fost contractat în 2014, cu o supra­faţă de 1.700 mp. În acel an com­pania avea 70 de an­gajaţi şi avea în plan să ajungă la 110.

Pe de altă par­te, în piaţa lo­cală IT&C a rămas mo­torul creşterii pe piaţa de birouri, iar printre cei care vor deschide un nou birou la Bucureşti se numără Google, care a contractat 1.000 mp de birouri în proiectul Unirii View de lângă Piaţa Unirii.

Piaţa imobiliară locală a continuat să înregistreze o evoluţie pozitivă şi în cel de-al treilea trimestru din 2019, pe toate cele trei sectoare de leasing. În primele nouă luni ale anului, s-au tranzacţionat aproximativ 290.000 mp pe segmentul de birouri, motorul cererii rămânând companiile din IT&C şi industria financiară, în timp ce pe piaţa de retail un număr de 11 branduri au ales să fie  prezente în România, printre care Victoria’s Secret şi Burger King, consiliate de CBRE.

King a deschis birou la Bucureşti în 2011 şi operează din 2013 pe piaţa locală prin firma King Games Studio. Angajaţii din Bucureşti ai firmei erau responsabili cu procesele de dezvoltare a unor jocuri precum Bubble Witch Saga sau Candy Crush Saga.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO