Business Hi-Tech

​Superconectată, dar prietenoasă cu natura: Cum va arăta casa viitorului?

​Superconectată, dar prietenoasă cu natura: Cum va...

Autor: Miruna Diaconu

01.01.2020, 09:20 1064

Casa viitorului va promova experienţele pe bază de tehnologie şi inovaţie, iar modul în care concepem acum ideea de casă va suferi schimbări semnificative în viitor, spune David Eun, Chief Innovation Officer al Samsung, scrie Euronews.

Apariţia tehnologiei 5G reprezintă o creştere a procentului dispozitivelor conectate în casă, “iar în viitorul apropiat, întrebarea nu va fi câte dispozitive sunt conectate. Întrebarea va fi, de fapt, câte dispozitive nu sunt conectate”, spune David Eun, citat de Euronews.

În viitor, fiecare dispozitiv şi aparat vor avea asistenţi vocali încorporaţi în ele, iar până în 2023 vor fi în jur de opt miliarde de dispozitive cu asistenţă vocală.

Eun a prezentat viziunea companiei Samsung cu privire la casa viitorului, iar într-o astfel de casă, bucătăria nu va mai fi o simplă bucătărie, va deveni un loc inteligent care va oferi familiilor o planificare şi o pregătire a mesei pentru a permite un stil de viaţă mai sănătos. David Eun precizează că bucătăriile viitorului vor fi atât nutriţionist, cât şi bucătar personal şi asistent pentru cumpărături.

Compania Samsung se aşteaptă ca frigiderul dintr-o casă să ştie ce alimente sunt la îndemână, să înţeleagă preferinţele oamenilor din locuinţa respectivă şi să găsească ingredientele cele mai potrivite pentru nevoile persoanelor din acea casă.

În ceea ce priveşte baia, aceasta va fi precum un centru de wellness, unde toate obiectele din acea încăpere vor lucra împreună pentru captarea indicatorilor cheie de sănătate, ceea ce înseamnă că va detecta din timp potenţialele probleme de sănătate.

Camera de zi sau living-ul va fi camera care “va aduce lumea pentru tine”. În privinţa televizorului, acesta nu va mai fi doar pentru a urmări filme şi emisiuni, ci “ va fi o fereastră către lumea care te va conecta la cei pe care îi iubeşti de parcă ar fi în aceeaşi cameră”, spune David Eun, citat de Euronews.

Deşi va fi o casă inteligentă bazată pe tot felul de tehnologii, casa viitorului le va permite oamenilor să înţeleagă cel mai eficient nivel de consum, analizând mediul fiecărei camere şi anunţând unde există pierderi excesive de energie.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO