Business Hi-Tech

SUA, China, UE şi Japonia încep discuţii pentru a formula noi reguli pentru comerţul electronic

SUA, China, UE şi Japonia încep discuţii pentru a...

Autor: Adrian Seceleanu

28.01.2019, 00:00 182

Un număr de 76 de membri ai Organizaţiei Mondiale pentru Comerţ, printre care se numără şi SUA, China, UE şi Japonia, au agreat să demareze negocieri pentru a dezvolta un nou cadru de reglementare pentru comerţul electronic, care să fie adaptat noilor realităţi ale pieţei, scrie Bloomberg.

China, care se află în plin război comercial cu SUA, a semnalizat că este de acord cu iniţiativa dacă aceasta va ţine cont de necesităţile ţărilor în curs de dezvoltare - comentariu care va irita cel mai probabil Washingtonul, notează agenţia de ştiri.

Comerţul electronic cu bunuri şi servicii a avut o valoare de 27,7 trilioane de dolari în 2016, dintre care 24 de trilioane de dolari au fost tranzacţiile realizate între companii. Experţii susţin că regulile trebuie să fie actualizate pentru a nu deveni depăşite.

Cei 164 de membri ai OMC nu au reuşit să ajungă la un acord în decembrie asupra unui număr de 25 de propuneri legate de comerţul electronic la o conferinţă care a avut loc în Buenos Aires, printre care şi un proiect de înfiinţare a unui forum central de negociere privind e-commerce.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO