Business Hi-Tech

Studiu Ericsson: Amprentele utilizatorilor vor debloca în viitor orice dispozitiv mobil

Studiu Ericsson: Amprentele utilizatorilor vor debloca...

Autor: Ioana Nita

18.12.2013, 19:57 393

Utilizatorii vor putea debloca orice dispozitiv mobil cu ajutorul amprentei personale, iar prin intermediul smartphone-urilor aceştia vor putea realiza tot mai multe măsurători ale corpului uman, acestea fiind două dintre tendinţele de consum în IT&C pentru anul 2014 identificate de Ericsson ConsumerLab, departamentul de cercetare al producătorului suedez de echipamente de telecomunicaţii.

„Cea mai importantă tendinţă pe care am identificat-o este creşterea exponenţială a cererii pentru aplicaţii şi servicii dedicate tuturor industriilor şi categoriilor societăţii, ceea ce are potenţialul de a schimba în mod fundamental viaţa noastră de zi cu zi”, a declarat Michael Björn, Head of Research în cadrul Ericsson ConsumerLab. Cercetătorii de la Ericsson consideră de asemenea că utilizatorii vor avea la dispoziţie conţinut video oricând şi oricât, având în vedere că 19% din timpul petrecut urmărind conţinut video are loc de pe telefoane sau tablete. O altă tendinţă pentru 2014 identificată de Ericsson ConsumerLab este faptul că utilizatorii sunt tot mai atenţi în ceea ce priveşte consumul de date, 48% dintre aceştia având aplicaţii instalate special pentru a monitoriza cât trafic realizează. Programul global de cercetare al Ericsson se bazează pe interviuri anuale cu peste 100.000 de persoane din peste 40 de ţări şi 15 metropole.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO