Business Hi-Tech

Studiu: 40% din companii la nivel global se bazează pe sisteme de generaţie veche pentru a-şi proteja datele; o oră de inactivitate din cauza infrastructurii IT ”costă” aproape 70.000 de dolari

Studiu: 40% din companii la nivel global se bazează pe...

Autor: Roxana Rosu

11.06.2020, 15:14 89

Ameninţările cibernetice reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru companii în următorul an, iar o oră de inactivitate din cauza infrastructurii IT este estimată la aproape 70.000 de dolari, conform unui studiu Veeam la care a participat şi România.

Organizaţiile din toată lumea investesc pentru a transforma operaţiunile de business şi  pentru a revoluţia serviciile pentru clienţi, Transformarea Digitală (DX) fiind în topul agendei celor mai mulţi lideri de afaceri.

Cheltuielile cu transformarea digitală sunt estimate că vor ajunge la 7.4 trilioane de dolari între 2020 şi 2023,  ceea ce înseamnă o rată anuală de creştere de 17.5%.

Cu toate acestea, conform celor mai recente date din industrie publicate de Veeam Software, aproape jumătate din organizaţiile globale se confruntă în procesul de transformare digitală cu tehnologii de generaţie veche, nesigure.

Mai mult, 44% dintre respondenţi invocă lipsa competenţelor sau a expertizei IT ca o barieră în calea succesului. Aproape fiecare companie a recunoscut că a trecut printr-o perioadă de nefuncţionare, 1 din 10 servere având întreruperi neaşteptate în fiecare an cu  probleme care durează ore întregi şi costă sute de mii de dolari. Aceste cifre indică necesitatea urgentă de a moderniza protecţia datelor şi de a pune accentul pe continuitatea activităţii, pentru a permite transformarea digitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO