Business Hi-Tech

Studenţii Universităţii Politehnica Bucureşti, în parteneriat cu Google, vor promova România

Studenţii Universităţii Politehnica Bucureşti, în parteneriat cu Google, vor promova România

Autor: Elvira Gheorghita

17.10.2012, 18:20 3388

Softurile vor populariza şi cele mai importante realizări ale studenţilor pentru mediul economic, a precizat, pentru MEDIAFAX, rectorul UPB, Mihnea Costoiu.

"Joi, când country managerul Google va fi prezent la UPB, vom avea o ultimă întâlnire înainte de semnarea parteneriatului. Suntem în negocieri, pentru că vrem un parteneriat care să fie la dispoziţia studenţilor şi să fie avantajos pentru ambele părţi. De exemplu, discuţiile cu compania Google vizează realizarea unor softuri cu privire la România. Vorbim despre softuri care să se realizeze de studenţii universităţii, cu prezentarea României în ansambu. Vorbim despre obiective turistice, ale României pe Google, prezentarea universităţilor pe Google, prezentarea realizărilor deosebite ale studenţilor pentru mediul economic şi social, pe care le au în România", a mai spus rectorul Costoiu.

Declaraţiile au fost făcute luni, la deschiderea POLIFEST 2012 - eveniment ştiinţific şi de promovare a ofertei educaţionale, organizat de UPB în perioada 17-19 octombrie.

Potrivit rectorului UPB, studenţii îşi doresc foarte mult să lucreze la companii precum Google. "Mulţi dintre absolvenţii facultăţilor noi sunt angajaţi încă din anul II sau III în aceste companii, un pic cam prea devreme. Dar, în ultimii ani, companiile sunt interesate să aducă ingineri din toate spectrele universităţii", a mai spus Costoiu.

Despre POLIFEST, Costoiu a explicat că, la acest eveniment, companiile sunt interesate să se autoprezinte şi, în acelaşi timp, să prezinte care sunt oportunităţile pentru studenţii UP. "Ziua de joi va fi dedicată, la POLIFEST, Germaniei şi Austriei, urmând să sosească la UPB reprezentanţi ai ambasadelor celor două state şi companii partenere. Tot joi, vor veni reprezentanţii Google şi Facebook. Vorbim despre două tipuri de companii, din industria nouă (a telefoniei şi ce a jocurilor) şi industria tradiţională. Este o oportunitate a studenţilor de a înţelege moul de gândire al companiilor, structura acestora şi deschiderea lor faţă de mediul universitar. Foarte important este ceea ce companiile vor prezenta, nu atât activitatea lor, ci cum relaţionează aceste companii cu studenţii noştri", a mai spus el.

Cu acelaşi prilej, rectorul UPB a ţinut să adauge că, în acest moment, mare parte din "dezvoltările" din România ale companiilor sunt realizate la UPB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO