Business Hi-Tech

Ştefan Rugină, IBM technology consultant, Asseco SEE: Soluţiile de securitate au primat, iar companiile s-au adaptat rapid pentru a implementa soluţii care să asigure munca de la distanţă

Videoconferinţa ZF High-Tech Innovation Summit 2020 - Cum repornim business-ul prin digitalizare.

Ştefan Rugină, IBM technology consultant, Asseco SEE:...

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.09.2020, 15:06 130

Ştefan Rugină, IBM technology consultant, Asseco SEE, a spus că pe fondul pandemiei de COVID-19 şi a măsurilor de distanţare socială, companiile au adoptat soluţii de securitate şi au căutat tehnologii care să asigure munca de la distanţă a unui număr cât mai mare de persoane.

„Soluţiile de securitate au primat, iar companiile s-au adaptat rapid pentru a implementa soluţii noi pentru a permite unui număr cât mai mare de angajaţi să lucreze de acasă. O mare importanţă au avut şi departamentele de HR (human resources) pentru că au fost nevoite să adapteze munca de acasă în cadrul legal existent. Soluţii s-au găsit, a fost o perioadă incredibilă, în care companiile din toate ariile s-au adaptat rapid”, a spus Ştefan Rugină în cadrul videoconferinţei ZF High-Tech Innovation Summit 2020 - Cum repornim business-ul prin digitalizare.

El spune că în perioada stării de urgenţă, companiile active în sectorul de retail şi procesatorii de plăţi au fost cei care au implementat cele mai multe soluţii de digitalizare.

„A fost observat un număr mare de tranzacţii în zona de retail, a procesatorilor de plăţi. Spre exemplu, soluţiile şi instrumentele implementate de automatizare a proceselor au permis companiilor să crească capacitatea de a primi cât mai mulţi utilizatori pe platformele online.”

 

Alte declaraţii

 

Am văzut o consolidare a infrastructurii în marile centre de date, cu linii de comunicaţii generoase, în care clienţii pot aduce în siguranţă echipamente şi pot opera eficient aplicaţiile şi serviciile.

În zona de software gama de echipamente rulează un alt produs al IBM, care poate asigura funcţionalităţi extinse companiilor. Poate ajuta la migrarea datelor prin virtualizarea infrastructurii precedente, iar în zona de disponibilitate, poate ajuta companiile să prevină întreruperea serviciilor prin asigurarea funcţiilor de securitate. În zona de software suntem pregătiţi să asigurăm securitatea pentru o nouă aplicaţie ce asigură suport pentru tehnologii emergente.

 
 
 

Companiile care folosesc aceste sisteme sunt active în toate industriile, în mod clar cele din zona financiară folosesc în mod uzual, de mulţi ani, aceste echipamente, dar şi cei din sectorul public. În mod sigur sunt planuri de retehnologizare a infrastructurii atât în zona publică cât şi cea privată. Magazinele online dispun de tehnologie şi sunt pregătite să facă faţă unui număr mare de trafic pe site, având în vedere că majoritatea companiilor din acest sector sunt pregătite pentru ceea ce numesc „Black Friday”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO