Business Hi-Tech

Startup-ul românesc de tehnologie Tailent recrutează doi foşti executivi în cadrul gigantului american Dell, pentru a accelera expansiunea business-ului

Laurent Binetti şi Dragoş Mateescu

Laurent Binetti şi Dragoş Mateescu

Autor: Cristina Bellu

16.09.2021, 12:54 283

Tailent, compania românească de tehnologie cunoscută pentru dezvoltarea de roboţi software inteligenţi şi pentru democratizarea accesului la soluţii de Robotic Process Automation (RPA), i-a cooptat pe Laurent Binetti în calitate de Board Advisor for Strategy şi pe Dragoş Mateescu în rolul de Head of Business Development, începând cu luna septembrie.

Laurent Binetti se va concentra pe strategia comercială globală a Tailent, cu scopul de a consolida poziţia companiei pe harta RPA la nivel mondial şi de a construi baza de clienţi internaţionali. În rolul de Business Advisor for Strategy, el îşi va valorifica expertiza în dezvoltarea şi gestionarea de linii importante de business, cu accent pe canalele de vânzări pentru clienţii IMM şi corporate.

Anterior, timp de mai bine de 20 de ani, Laurent Binetti a făcut parte din echipa de conducere a Dell din regiunea EMEA, cel mai recent în rolul de vicepreşedinte şi director general în sfera canalelor de vânzări Dell. Cunoştinţele şi viziunea de business au fost confirmate şi în alte roluri în companii mari, precum CEVA Logistics, unde a ocupat poziţia de Chief Commercial Officer.

„Este timpul ca tehnologia RPA să devină mai accesibilă. Acum, mai mult ca oricând, economia globală are nevoie de instrumente fiabile şi uşor de utilizat în orice business, la un preţ corect. Din Bucureşti, epicentrul RPA din Europa, Tailent îşi intensifică strategia pentru a revoluţiona modul în care oamenii lucrează, asistaţi de roboţi software inteligenţi”, spune Laurent Binetti, noul Business Advisor for Strategy al Tailent.

Din poziţia de Head of Business Development al Tailent, Dragoş Mateescu va avea un rol major în extinderea companiei prin parteneriate globale şi alianţe tehnologice. El se va concentra pe accelerarea prezenţei globale a Tailent prin valorificarea experienţei sale extinse şi confirmate pe plan internaţional în gestionarea strategiilor de dezvoltare a afacerilor şi a vânzărilor, a canalelor şi echipelor în companii precum Dell sau ICL (Fujitsu Services), spun reprezentanţii companiei.

La Dell, Dragoş Mateescu a început în funcţia de Country Manager pentru regiunea Balcanilor. Ulterior, a preluat alte roluri precum cel de Country Manager pentru Turcia, Director Regional de Vânzări pentru CEE Comercial sau Director Regional pentru Dezvoltare şi Integrare Comercială CEE, cu accent pe consolidarea şi extinderea business-ului.

„Întreprinderile mici şi mijlocii din întreaga lume trebuie să accelereze digitalizarea afacerii, iar roboţii software se dovedesc a fi extrem de valoroşi în creşterea eficienţei operaţionale. Abia acum începem să asistăm la această transformare revoluţionară a muncii”, spune Dragoş Mateescu, noul Head of Business Development al Tailent.

Oficialii Tailent estimau în primăvara că în circa 2-3 ani, compania va ajunge la o evaluare de un miliard de euro, urmând să devină astfel al doilea unicorn din România din industria roboţilor software.

În aprilie anul trecut, chiar în timpul stării de urgenţă, start-up-ul a fost evaluat la peste 5 milioane de euro după ce a atras o finanţare de 500.000 euro de la fondul de investiţii Neogen Capital, controlat de antreprenorul Călin Fusu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO