Business Hi-Tech

Startup-ul Meetgeek.ai, care a dezvoltat un asistent AI care transcrie convorbirile virtuale, a primit o investiţie de 150.000 de euro

Startup-ul Meetgeek.ai, care a dezvoltat un asistent AI...

Autor: Alexandra Cepăreanu

06.04.2021, 13:53 100

Startup-ul local de tehnologie Meetgeek.ai, care a dezvoltat un asistent AI care transcrie convorbirile virtuale - purtate pe Google Meet, Teams şi Zoom, a primit o investiţie în valoare de 150.000 de euro.

„În timp ce tot mai multe activităţi sunt automatizate în cadrul companiilor, managementul întâlnirilor a rămas în urmă, iar costurile asociate întâlnirilor ineficiente sunt considerabile. Viziunea noastră este să oferim echipelor puterea de a-şi însuşi şi a pune în aplicare o cultură a întâlnirilor bazată pe cele mai bune practici. Întâlnirile sunt adeseori văzute ca un rău necesar însă ele pot fi transformate cu ajutorul tehnologiei într-o experienţă pozitivă, care să facă diferenţa”, a spus Dan Huru, co-fondator si CEO al Meetgeek.

Asistentul sau robotul Meetgeek este disponibil non-stop, participă la întâlniri şi trimite celorlalţi participanţi transcriptul şi minutele conversaţiilor, evidenţiind diferite elemente precum concluziile la care s-a ajuns, îngrijorările exprimate, sarcinile asumate şi alte insight-uri.

Reprezentanţii startup-ului Meetgeek consideră că necesitatea unui astfel de serviciu a devenit şi mai presantă în condiţiile pandemiei COVID-19, când volumul de conversaţii de afaceri a crescut enorm pe toate platformele online.

„Meetgeek promite să crească eficienţa discuţiilor purtate în mediul virtual şi funcţionează ca un secretar foarte precis, care trimite tuturor participanţilor informaţii utile prin email. În plus, managerii au acces la secţiunea de analize, unde pot accesa diferite informaţii, date şi insight-uri despre cum decurg şedinţele şi discuţiile echipei, precum şi sfaturi practice despre cum pot fi acestea îmbunătăţite.”

Printre domeniile care au cel mai mult de câştigat folosind serviciul Meetgeek se regăsesc domeniul juridic şi al asistenţei avocaţiale, domeniul tehnologiei IT, al consultanţei sau cel financiar. „O nişă importantă o reprezintă şedintele consiliilor de administraţie, unde este nevoie de minute ale întâlnirilor, create cu obiectivitate maximă”, au mai spus reprezentanţii startup-ului românesc.

Investiţia a fost condusă de fondul local Early Game Ventures.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO