Business Hi-Tech

Startup-ul Digitail, platformă ce aduce în acelaşi loc medicii veterinari şi proprietarii de animale, a obţinut o finanţare de 2,5 mil. dolari de la mai multe fonduri de investiţii, printre care şi Gradient Ventures, al gigantului Google

Startup-ul Digitail, platformă ce aduce în acelaşi loc...

Autor: Alexandra Cepăreanu

17.03.2021, 18:59 285

Startup-ul Digitail, care a dezvoltat o platformă ce aduce în acelaşi loc medicii veterinari şi proprietarii de animale, a obţinut o finanţare în valoare de 2,5 mil. dolari de la mai multe fonduri de investiţii, precum Gradient Ventures (fond de investiţii al gigantului Google), byFounders şi Partech, şi mai mulţi business angels, potrivit Techcrunch.

Compania fondată în urmă cu patru ani de trei români – Sebastian Gabor, Ruxandra Pui şi Alexandru Tăbolcea (care a ales să plece din startup), a mai fost susţinut într-o rundă pre-seed, în 2019, de acceleratorul pentru startup-uri Fast Track Malmo.

În prezent, platforma Digitail este utilizată de aproximativ 2.000 de medici veterinari din 16 ţări.                                     

„Sistemul de gestionare a cabinetelor <all-in-one> pentru spitale de animale şi cabinete veterinare ajută medicii veterinari să-şi simplifice fluxul de lucru, să automatizeze procesele şi să se interacţioneze cu stăpânii animalelor de companie, chiar şi atunci când nu sunt la cabinet”, spun reprezentanţii Digitail, potrivit sursei citate.

De asemenea, Digital a dezvoltat un card de sănătate pentru animale de companie şi o aplicaţie pentru clienţi care acţionează ca un ID digital pentru animalele de companie.

„Aceasta deţine istoricul medical al animalului de companie şi permite proprietarului să comunice cu medicul veterinar prin chat-ul din aplicaţie, să îşi rezerve următoarea întâlnire şi să stocheze orice alte informaţii importante despre animalul de companie.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO