Business Hi-Tech

Start-up-ul Stailer a fost evaluat la 10 mil. euro după ce a atras o rundă de investiţie de tip bridge de 500.000 de euro: „Obiectivul este de a digitaliza industria de înfrumuseţare din Europa Centrală şi de Est într-un timp scurt”

Andrei Ursachi, CEO şi co-fondator al Stailer

Andrei Ursachi, CEO şi co-fondator al Stailer

Autor: Alexandra Cepăreanu

14.12.2021, 16:57 235

Start-up-ul local Stailer.ro, care a dezvoltat o platformă pentru programări şi atragere de clienţi noi pentru saloanele de înfrumuseţare şi stilişti, a ridicat o investiţie de tip bridge în valoare de 500.000 de euro şi, astfel, compania din Cluj-Napoca şi-a dublat evaluare la 10 milioane de euro, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„Accesarea investiţiei va permite continuarea expansiunii reţelei Stailer într-un mod accelerat şi pregătirea metricilor de performanţă pentru ridicarea următoarei runde de investiţii de tip seed. Obiectivul nostru este de a digitaliza industria de înfrumuseţare din Europa Centrală şi de Est  într-un timp scurt, printr-o strategie de tip blitzscale”, a spus Andrei Ursachi, CEO şi co-fondator al Stailer.

De asemenea, începând cu luna ianuarie a anului viitor, Stailer va începe înregistrarea saloanelor de înfrumuseţare din Budapesta, urmând ca aplicaţia adresată consumatorilor să fie lansată în Ungaria în trimestrul al doilea din 2022.

„Cei mai importanţi factori care au contribuit la creşterea evaluării companiei Stailer sunt adopţia rapidă la nivelul consumatorilor, numărul de rezervări şi cererea în creştere din partea profesioniştilor de beauty. Astfel, numărul de rezervări din partea consumatorilor a crescut de o sută de ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În luna decembrie a acestui an, Stailer va livra către cele 900 de saloane partenere din reţeaua Stailer cel puţin 20.000 de clienţi suplimentari”, au mai transmis reprezentanţii Stailer.

În ceea ce priveşte numărul de utilizatori, obiectivul companiei Stailer este să ajungă la o reţea de 1.000 de saloane şi 5.000 stilişti, până la finalul anului 2021.

„Aplicaţia înregistrează circa 50 de saloane noi listate săptămânal pe platformă, iar trendul continuă să accelereze. Clienţii noi livraţi către saloane de înfrumuseţare din reţeaua Stailer sunt comisionate cu doar 1 euro per client confirmat, iar acest lucru sporeşte semnificativ încasările saloanelor partenere precum şi gradul lor de ocupare.”

Noua rundă de finanţare a fost condusă de Cosmin Ţîrvuloiu, antreprenor şi investitor în proiecte tech, iar ceilalţi investitori care au susţinut start-up-ul şi în celelalte runde de finanţare sunt antreprenorii Bogdan Herea (CEO Pitech Plus), Lorand Soares Szasz (fondator Uprizers), Radu Axinte (antreprenor şi specialist în creşterea afacerilor), Eugen Şotropa (fondator e-advertising) şi Cătălin Briciu (co-fondator Linnify Ventures).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO