Business Hi-Tech

Start-up-ul sibian Elrond, care dezvoltă o tehnologie blockchain, tatonează statutul de „unicorn“. EGLD, moneda digitală lansată de compania din Sibiu, a atins capitalizarea de 1 miliard de dolari

Beniamin Mincu

Beniamin Mincu

Autor: Alex Ciutacu

29.01.2021, 00:07 4893

Moneda digitală EGLD, lansată de compania sibiană de blockchain Elrond Network, a atins joi pentru prima da­tă o capitalizare de piaţă de 1 miliard de dolari, conform in­for­maţiilor colectate de pe platformele marilor ex­change-uri de criptomonede, confirmate de conducerea companiei.

„Elrond este la începutul unei perioade de ex­pansiune accel­erată, iar următorul pas pentru noi este lansarea apli­ca­ţiei de mobil Maiar“, a declarat Beniamin Mincu, fon­da­tor şi CEO al Elrond Network, într-un comunicat de presă.

Blockchainul construit de sibi­e­nii de la Elrond promite viteze de trans­fer de 1.000 de ori mai bune de­cât cele ale bitcoin sau ethereum, cu costuri mai mici. În acelaşi timp, com­pania trece printr-un proces de dez­voltare şi plănuieşte să îşi des­chi­dă un birou în Miami în următoarele luni, conform declaraţiilor lansate de re­prezentanţii com­pa­niei la începu­tul anului, în cadrul emisiunii ZF IT Generation.

Avântul proiectului EGLD se bazează în acelaşi timp pe evoluţia favorabilă a pieţei criptomonedelor, unde bitcoin a crescut cu 700% din martie 2020 până în 8 ianuarie 2021, când a atins un maxim istoric de aproape 42.000 de dolari, înainte de a cădea rapid cu 30% în zilele imediat următoare.

Evaluarea unei companii de tehnologie la peste 1 miliard de dolari reprezintă naşterea unui aşa-numit „unicorn“. Este de menţionat că această capitalizare a Elrond este dată de valoarea totală a monedelor digitale EGLD. Joi la ora 12.10 (ora României), la scurt timp după anunţul companiei, datele agregatorului de preţuri CoinMarketCap arătau o valoarea de piaţă de sub 990 milioane de dolari. La ora 15.50, această valoare se situa la peste 1 miliard de dolari, din nou, reliefând fluctuaţiile din piaţă.

Spre comparaţie, transformarea UiPath în „unicorn“ în 2018 a avut loc în urma unei runde de finanţare derulată de fonduri de investiţii, în baza mai multor fundamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO