Business Hi-Tech

Start-up-ul Jobful a reuşit să închidă o rundă de finanţare 575.000 euro, plus 50.000 euro faţă de ţintă

Start-up-ul Jobful a reuşit să închidă o rundă de...

Autor: Ioana Nita

14.12.2020, 21:00 543

Start-up-ul local Jobful, care a dezvoltat o platformă de recrutare online, a încheiat la finalul săptămânii trecute o rundă de finanţare în valoare totală de 575.000 euro, cu 50.000 euro mai mult faţă de ţinta propusă. Proiectul, prezentat şi în cadrul emisiunii ZF IT Generation, a reuşit să atragă 325.000 euro de la business angels, iar restul prin intermediul platformei de equity crowdfunding SeedBlink.com.

„Ne bucura mult faptul ca am depăşit targetul într-un timp atât de scurt, oferind un model nou pentru investitori. Am început demersurile pentru lansarea pe piaţa din SUA şi urmează sa investim incremental în aceasta direcţie dar şi în produs. Aşteptăm nerăbdatori sa cunoaştem cei aproape 70 de noi investitori şi sa creştem alături de ei business-ul”, a declarat pentru ZF Mihai Cepoi, fondator şi CEO al Jobful.

Rundă de finanţare recent încheiată a fost de tip bridge, aceasta fiind iniţiată în iulie anul curent când un grup de angeli, printre care şi Oliver Hehl (angel investor & advisor), a investit  250.000 euro în Jobful, iar apoi în octombrie start-up-ul a mai primit o finanţare în valoare de 75.000 euro de la doi investitori privaţi, printre care şi Andrei Găman (angel investor & advisor).

Anterior, start-up-ul a mai atras două investiţii – prima în iunie 2019 (100.000 euro), iar a doua în februarie anul acesta (250.000 euro). Următoarea ţintă pentru Jobful este obţinerea unei finanţări şi mai mari de 1,2 milioane euro. 

Platforma online de recrutare dezvoltată de Jobful este o soluţie SaaS personalizată end-to-end care foloseşte gamification, cu scopul de a ajuta companiile să atragă, să interacţioneze cu şi să angajeze candidaţii cei mai potriviţi. Platforma de recrutare a fost lansată în mai 2018, iar după ce aceasta a fost validată în piaţă, a fost transformată într-o soluţie globală care adresează şi îmbunătăţeşte procesele de recrutare. Folosind cele mai noi tehnologii şi reconstruind întregul proces de business al recrutării, timpul pe care îl petrece un recruiter pe platformă pentru a găsi candidaţii potriviţi este cu peste 70% mai mic: de la câteva ore, la câteva click-uri.

Start-up-ul local Jobful a reuşit să intre şi să finalizeze anul acesta programul de accelerare NUMA New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO