Business Hi-Tech

Start-up-ul de blockchain Elrond pregăteşte lansarea Maiar Exchange şi Maiar Launchpad

Start-up-ul de blockchain Elrond pregăteşte lansarea...

Autor: Adrian Seceleanu

14.09.2021, 14:00 1520

Compania sibiană Elrond Network, care a dezvoltat o nouă tehnologie blockchain şi a lansat şi o monedă digitală eGold (EGLD), a anunţat că a depăşit pragul unei capitalizări de piaţă de 5 mld. dolari în contextul în care preţul unei monede este de aproximativ 270 de dolari. Creşterea are loc şi în contextul în care Elrond pregăteşte lansarea unei aplicaţii de tip DeFi (i.e., decentralized finance).

„Platforma Maiar Exchange deschide o nouă cale semnificativ mai eficientă pentru a schimba valoare de la persoană la persoane (peer to peer - P2P). Oricine va putea tranzacţiona valori şi active digitale, instantaneu şi la costuri neglijabile. Acesta este începutul unei noi ere pentru finanţele digitale,” a declarat, Beniamin Mincu, CEO al Elrond Network.

Start-up-ul pregăteşte şi lansarea Maiar Launchpad, „o platformă care permite oricui să investească în proiecte strategice din ecosistemul Elrond.” „Maiar Launchpad este un incubator de proiecte care folosesc tehnologie Elrond. Prin aceasta platformă, numărul aplicaţiilor şi produselor din ecosistemul Elrond va creşte în următoarele luni" a adăugat Beniamin Mincu.

Conform Elrond după un an de lansare reţeaua are peste 750.000 de utilizatori, a procesat peste 8 milioane de tranzacţii de plată şi alte tipuri, şi aplicaţia a depăşit o jumătate de milion de utilizatori în mai puţin de 6 luni de la debutul oficial. Compania a anunţat anterior că vrea să ajungă la un miliard de utilizatori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO