Business Hi-Tech

Start-up-ul Benefito Mobile a atras o finanţare de 150.000 euro de la fondul de investiţii Roca X, pentru a lansa o cartelă preplătită ce va aduce utilizatorilor credit pe telefonul mobil la achiziţia de produse şi servicii

Alexandru Bogdan, CEO ROCA X

Alexandru Bogdan, CEO ROCA X

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.01.2021, 12:20 433

ROCA X, fondul de investiţii care caută start-up-uri din tehnologie din România şi străinătate, parte a Impetum Group, a investit 150.000 de euro în start-up-ul Benefito Mobile, operatorul mobil virtual (MVNO) din România care va lansa o cartelă preplătită ce va aduce utilizatorilor credit pe telefonul mobil la achiziţia de produse şi servicii de la companiile partenere.

„Strategia ROCA X vizează investiţii în start-up-uri disruptive la început de drum, iar Benefito Mobile este o afacere reprezentativă în acest sens, care funcţionează de mulţi ani pe pieţele externe. Investiţia promite un randament bun cu o creştere accelerată: modelul de business vizează atingerea punctului de break-even la 12 luni de la lansarea comercială la numai 35.000 de utilizatori şi o recuperare a investiţiei după doi ani în contextul deţinerii deja a unor parteneriate strategice precum CashBackWorld sau BonusWay”, a spus Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

Investiţia în valoare de 150.000 de euro va susţine lansarea comercială a Benefito Mobile, planificată pentru trimestrul al doilea al acestui an.

De asemenea, pentru 2021, Marian Velicu şi Marius Ionescu, fondatorii Benefito Mobile estimează aproximativ 37.000 de utilizatori şi o cifră de afaceri de 700.000 de euro. În plus, cei doi estimează că businessul va deveni profitabil după un an, iar în cinci ani va ajunge la o cifră de afaceri de 15 milioane de euro.

„În Europa de Vest, operatorii virtuali de telefonie mobilă sunt jucători importanţi, deţinând între 10-40% din piaţă. Noi credem că serviciile oferite de operatorii mobili virtuali (MVNO) pot dinamiza domeniul telecom din România. Ne propunem ca Benefito Mobile să dinamizeze atât piaţa telecom, dar şi pe cea de retail din România”, a adăugat Marian Velicu, cofondator şi preşedinte al Goil Services Romania, compania care deţine Benefito Mobile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO