Business Hi-Tech

Srini Gopalan, membru în board-ul Deutsche Telekom: Sunt prea mulţi jucători şi e prea puţin profit în România în industria telecom

Srini Gopalan

Srini Gopalan

Autor: Adrian Seceleanu

19.03.2018, 00:07 4572

Numărul de competitori din Ro­mâ­nia este „prea mare“, astfel că jucă­to­rii obţin profituri „foarte mici“ chiar şi în contextul unei rate record de creş­tere a econo­mi­ei, astfel că piaţa de tele­com se îndreaptă spre o consolidare.

„Cred că vom vedea o consolidare a pieţei de te­lecom din România în ur­mă­torii ani. Pentru că pe piaţă sunt prea mulţi jucă­tori, nivelul profi­ta­bi­li­tăţii este foarte mic, iar de aceea capa­cita­tea de a rein­vesti este destul de li­mi­tată“, a declarat pen­tru ZF Srini Gopalan, membru în boardul Deutsche Telekom, gigant cu afaceri de 75 mld. euro anul trecut. „Indiferent de soarta discuţiilor Voda­fone - UPC, trebuie să presupui că va exista un al treilea jucător care să ofere servicii convergente fix-mobil în România“, a adăugat el.

Autorităţile de la Bucureşti trebuie să fie gata să aprobe o redu­ce­re a numărului de opera­tori, dar şi să nu ceară su­me foarte mari pe licenţele 5G dacă vor să va­dă o dez­vol­tare rapidă a tehno­lo­giei. „Din minutul în care te gândeşti că ai ne­­voie de jucă­tori mari pentru digita­li­zarea societăţii (…) eşti dispus să devii mai favorabil consolidării pieţei, eşti ga­­ta să spui că spectrul radio ar trebui să fie mai ieftin, pentru că dividendele nu sunt cele obţinute direct, ci indirect“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO