Business Hi-Tech

Spaniolii de la Glovo lucrează cu peste 10.000 de curieri în România

Spaniolii de la Glovo lucrează cu peste 10.000 de...

Autor: Ioana Nita

17.01.2020, 00:00 123
Glovo, start-up-ul spaniol care oferă servicii de livrare rapidă pentru orice prin intermediul unei aplicaţii mobile, colaborează în prezent cu peste 10.000 de curieri-parteneri în România, compania activând în 10 oraşe din ţară - Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Craiova, Constanţa, Sibiu, Arad şi Ploieşti. Start-up-ul spaniol a reuşit să atragă atât de mulţi curieri-colaboratori datorită modului flexibil de lucru pe care îl practică. Ca atare, curierii Glovo au fost atraşi de o serie de lucruri – de la libertatea de organizare a timpului de lucru şi de a-şi alege mijlocul de transport preferat, până la nivelul veniturilor. Compania spaniolă le oferă un sistem de bonusare, care cuprinde 4 tipuri diferite de beneficii financiare - bonus pentru lucrul în condiţii meteo nefavorabile, bonus de performanţă săptămânală, bonus de recomandare a unui alt curier, bonus pentru diverse campanii ocazionale.

Unul din cei mai influenţi factori asupra cererii de servicii de livrare sunt condiţiile meteo, aşa că Glovo a pregătit un sistem de bonusare pentru curierii care lucrează în zilele reci, ploioase, foarte calde sau cu vânt puternic: +20% pentru livrările efectuate.

Totodată, cu cât muncesc mai mult curierii, cu atât vor câştiga mai mult. Glovo oferă cu un mecanism de bonusare săptămânală, calculat direct proporţional cu veniturile curierilor generate în aplicaţie: +12% dacă au între 20 şi 80 de comenzi pe săptămână şi +15% dacă depăşesc 80 de comenzi.

De asemenea, pentru curierii care recomandă Glovo mai departe, compania oferă un bonus de 300 de lei după primele 50 de comenzi efectuate de persoana recomandată, acest beneficiu aplicându-se exclusiv livratorilor cu maşina.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO