Business Hi-Tech

Spadasina antreprenoare. Loredana Dinu, campioană mondială la scrimă, a inventat o aplicaţie care te ajută să economiseşti bani

Spadasina antreprenoare. Loredana Dinu, campioană...

Autor: Andru Nenciu

22.10.2014, 14:40 2177

Material publicat în săptămânalul ProSport, distribuit în fiecare marţi, împreună cu Ziarul Financiar.

Loredana Dinu (30 de ani), campioană mondială la scrimă, a inventat o aplicaţie pentru telefoanele mobile, menită să-i ajute pe utilizatori să economisească bani. Platforma de mobile marketing Wallet Buzz conţine şapte categorii de oferte şi a fost deja descărcată de 23.000 de persoane.

Povestea ei pare din alte vremuri. Din vremurile în care spadasinii mânuiau armele pentru  scopuri nobile. Deveneau protagonişti trecuţi prin foc şi spadă, se hrăneau cu peripeţiile ivite la tot pasul, iar acţiunile iniţiate sporeau doza de suspans şi lăsau loc de interpretări şi scenarii.

Scenariul ei şi l-a scrijelit cu masca pe faţă şi cu cochilia spadei protejându-i poigneul drept. Scopul său l-a reprezentat performanţa, pe planşă a intrat în tot felul de peripeţii, iar ofensiva declanşată a mărit gradul de suspans pentru fanii scrimei. Dar şi pentru fanii sportului care au slăbit câte un kilogram urmărind asalturile Loredanei şi ale colegelor devenite campioane mondiale în 2010 şi 2012. An în care Loredana Dinu şi-a dat masca jos, părăsind (pentru o perioadă poate) scena producţiei în care şi-a jucat propriul rol.

Sportiva a luat premiu la ZF MOBILIO 2013

„Am făcut un studiu de piaţă şi am realizat că în România două din trei telefoane sunt smart-phone-uri. Ca o comparaţie, în Anglia sunt două din patru. Am mai luat în calcul şi faptul că shopping-ul este unul dintre principalele mele hobby-uri şi aşa am ajuns să dezvolt micul business“, atacă Loredana. Exponenta sportului lui Pierre de Coubertin are aerul unui om a cărui muncă a fost eficientă. A tras şi trage în echipă, ca la concursurile de scrimă pe echipe. Alături de soţul ei, Bogdan Dinu, şi alături de doi prieteni, Mihai Puţinelu şi Bogdan Onofrei, a procesat rapid nevoile de consum ale utilizatorilor de telefoane deştepte, iar investiţia totală în aplicaţie s-a ridicat la 80.000 de euro.

Citiţi povestea Loredanei Dinu pe prosport.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO