Business Hi-Tech

Sotheby's renunta la online

06.02.2003, 00:00 14

Renumita casa de licitatii Sotheby's a anuntat ieri ca va renunta la licitatiile online, intrucat aceasta activitate s-a dovedit neprofitabila, si a precizat ca va directiona operatiunile respective catre site-ul de profil eBay, relateaza Mediafax. In urma acestei decizii, compania va realiza cheltuieli de amortizare a pierderilor de 2-3 milioane de dolari, in primul trimestru al anului curent.
Sotheby's si eBay au lansat, in ianuarie 2002, un proiect de colaborare prin care au incercat sa satisfaca cererea pentru obiectele de arta si de lux prin intermediul Internetului. Succesul eBay, care este una dintre cele mai importante case de licitatii online, a incurajat conducerea Sotheby's sa spere ca vanzarile vor creste, in urma acestei initiative.
"Operatiunile online puse la dispozitie de casa noastra de licitatii nu au obtinut profit, ceea ce ne determina sa renuntam la aceasta activitate. Speram ca decizia noastra va stimula profiturile Sotheby's, in cursul anului curent", a delcarat Bill Ruprecht, presedintele companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO