Business Hi-Tech

Sony ar putea ieftini consola PSP

14.08.2006, 19:14 25

Gigantul japonez Sony ar putea scadea pretul pentru consola portabila de jocuri PlayStation Portable (PSP), sunt de parere analistii din domeniu.
Motivul este faptul ca PlayStation 3 (PS3), consola de ultima generatie a companiei, va intra pe piata la un pret destul de ridicat in aceasta toamna, iar utilizatorii nu se vor grabi sa o achizitioneze, asteptand mai degraba o eventuala ieftinire si lansarea unui numar mai mare de jocuri pentru aceasta. Compania insa vrea sa atraga in continuare clientii mizand pe consola PSP, scrie CNN News.
Practic, Sony a inceput sa-si creasca stocul de console pentru a face fata cererii de sarbatori, analistii fiind de parere ca este vorba mai ales despre consola portabila, scrie presa internationala.
"Cel mai probabil, Sony va ieftini consola de jocuri video pana la sfarsitul acestui an", este de parere P.J. McNealy, analist in cadrul companiei de cercetare a pietei American Technology Research. "PSP a pierdut destul teren in piata consolelor de jocuri, mai ales de cand Nintendo a lansat DS Lite, propria consola portabila, iar Sony vrea sa recastige terenul", a adaugat acesta.
Reducerea de pret va fi de aproximativ 50 de dolari (38,8 euro), pretul consolei PlayStation Portable ajungand la 150 de dolari (116,5 euro), sunt de parere analiastii citati de CNN News.
De asemenea, este posibil ca Sony sa vanda consola in pachet cu doua sau trei jocuri, insa nu este nimic confirmat inca, scrie presa internationala.
Sony a lansat consola PSP la inceputul lui 2005, aceasta fiind disponibila impreuna cu accesorii la pretul de 250 de dolari (aproximativ 195 de euro), insa anul acesta gigantul japonez a hotarat sa comercializeze consola de jocuri separat, pentru 200 de dolari (155 de euro).
La nivel mondial, consola PlayStation Portable s-a vandut in 20 de milioane de exemplare, dintre care 8 milioane numai in SUA, scrie CNN News. Nintendo Dual Screen (DS) s-a vandut in 21 de milioane de exemplare pana acum si inca se bucura de succes, mai ales datorita jocurilor video Brain Age, Nintendogs sau New Super Mario Brothers, jocuri pe care utilizatorii de PSP nu le pot juca, dar si a pretului mai scazut, de 130 de dolari (aproximativ 100 de euro).
In plus, de la lansarea jocului Grand Theft Auto: Liberty City Stories din luna octombrie a anului trecut, consola de jocuri PSP nu a mai inregistrat vanzari atat de bune.
Sony spera insa ca lansarea Grand Theft Auto: Vice City Stories va creste cererea pentru consola portabila, scrie CNN News.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO