Business Hi-Tech

Softbinator Technologies, producător român de soft, vrea să se listeze pe piaţa AeRo de la BVB în acest an şi va vinde 10% din capital printr-un plasament privat. Acţionarii vor să deschidă birouri în SUA şi Israel

Softbinator Technologies, producător român de soft,...

Autor: Roxana Rosu

24.08.2021, 09:24 1939

Softbinator Technologies, companie românească de dezvoltare de software, vrea ca până la finele anului să se listeze pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul CODE, şi va derula un plasament privat pentru atragerea de capital în vederea expansiunii la nivel internaţional, inclusiv prin deschiderea unor birouri în SUA şi Israel.

În urma listării, Daniel Ilinca, fondatorul companiei, va deţine 44,7% din companie, Bittnet Systems 22,5% din acţiuni, echipa de conducere formată din Alexandru Dianu (COO), Marius Baisan (CTO) şi Andreea Popa (CFO) va deţine 10,8%, Simple Capital, un vehicul de investiţii lansat de antreprenorul Andrei Pitiş, va deţine 9%, în timp ce investitorii BVB vor deţine 10% din acţiunile CODE.

„Investitorii au fost mereu în atenţia noastră, încă de la începuturile companiei. În patru ani de la lansarea Softbinator Technologies, am reuşit să atragem lângă noi antreprenori şi parteneri de afaceri de renume - Andrei Pitiş şi Bittnet Group, care ne-au ajutat să ne definim viziunea. Suntem una dintre companiile de dezvoltare software cu cea mai rapidă creştere din Europa, dar nu vrem să ne oprim aici. Prin urmare, decizia de a lista Softbinator Technologies şi de a accelera dezvoltarea companiei cu sprijinul investitorilor Bursei de Valori Bucureşti este un pas firesc în evoluţia noastră,” a declarat Daniel Ilinca, CEO al Softbinator Technologies.

Fondată în 2017 de Daniel Ilinca, firma are o echipă de 100 de dezvoltatori de software, ale căror soluţii sunt utilizate de companii din SUA, Europa (Marea Britanie, Germania, România), Orientul Mijlociu (Israel) şi Asia (Singapore). Clienţii sunt companii din sectoare precum auto, educaţie, lifestyle, sănătate, plăţi electronice, gaming şi bănci.

Softbinator Technologies are echipe în Bucureşti şi Constanţa şi intenţionează să utilizeze capitalul atras de la investitorii BVB pentru a-şi extinde prezenţa la nivel internaţional prin deschiderea de birouri în SUA şi Israel.

Înainte de listare, compania va realiza un plasament privat în cadrul căruia va oferi investitorilor 10% din acţiunile proprii, operaţiune prin care vrea să atragă aproximativ 6 milioane lei. Ţinta este o evaluare de aproximativ 60 de milioane de lei după încheierea plasamentului privat.

Infuzia de capital va alimenta şi investiţiile în cercetare şi dezvoltare în blockchain şi cloud (DevOps), precum şi lansarea de noi linii de afaceri în aceste domenii. Softbinator Technologies intenţionează să utilizeze în mod activ, în viitor, finanţarea prin piaţa de capital pentru realizarea de potenţiale tranzacţii de M&A pe piaţa românească.

„Consider că industria românească de software este în creştere accelerată, mai ales prin intermediul unor firme precum Softbinator Technologies, care se adresează unei pieţe globale, punând accent pe tehnologii de vârf, cum ar fi blockchain şi AI. Prin listarea pe AeRO mă bucur că putem da investitorilor şansa să contribuie la dezvoltarea unei companii deja profitabile şi la extinderea în pieţe deja consacrate ca USA, Israel sau pieţe noi, precum Japonia,” a declarat Andrei Pitiş, Preşedinte al Consiliului de Administraţie, Softbinator Technologies.

În vederea pregătirii pentru listarea pe piaţa AeRO, în aprilie 2021, acţionarii companiei au numit un Consiliu de Administraţie format din trei membri: Andrei Pitiş, Preşedinte, Daniel Ilinca, Vicepreşedinte şi Cristian Logofătu, Membru.

În 2020, Softbinator Technologies a înregistrat o cifră de afaceri de 12,3 milioane de lei şi un profit net de 2,6 milioane de lei. În prima jumătate a anului 2021, vânzările s=au cifrat la 7,78 milioane de lei, în creştere cu 43%, iar profitul net a urcat cu 18%, la 1,39 milioane de lei.

Compania estimează venituri de 17,3 milioane de lei şi un profit de 3,4 milioane de lei pentru 2021 rezultând un PER (raport preţ/câştig pe acţiune) de aproximativ 15 la momentul plasamentului privat. Softbinator Technologies îşi propune să ajungă la o rată de creştere anuală compusă de 70% în următorii 4 ani.

Plasamentul privat, estimat să aibă loc în luna septembrie, va fi intermediat de Tradeville, în timp ce Cornerstone Communications va fi Consultantul Autorizat al Softbinator Technologies după listare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO