Business Hi-Tech

Şocaţi de taxa de 100 mil. euro pe an propusă de Finanţe, giganţii din telecom s-au aliat pentru prima oară în istorie

Şocaţi de taxa de 100 mil. euro pe an propusă de...

Autor: Adrian Seceleanu

20.12.2018, 00:07 4826

Într-un gest fără precedent Orange, Vodafone, Telekom, RCS&RDS şi UPC alături de alţi 65 de operatori mai mici au atacat printr-un mesaj unic propunerea lui Eugen Teodorovici: Este un gest excesiv, cu efecte negative în cascadă.

Orange, Vodafone, Telekom, RCS&RDS şi UPC, cei mai mari jucători de pe piaţa de comunicaţii din România, cu afaceri anuale cumulate de peste 4 miliarde de euro, şi-au aliniat pentru prima oară în istorie punctele de vedere şi au ieşit împreună, să atace printr-o singură voce, proiectul şoc de ordonanţă de urgenţă pre­zentat marţi-seară de Ministerul Finan­ţelor Publice, prin care se creează condiţiile ca taxarea companiilor de comunicaţii să crească puternic anul viitor. Pe lângă cei cinci grei ai pieţei mesajul a fost asumat şi de o altă asociaţie, care grupează alte 65 de com­panii de comunicaţii, transformând acţiunea într-una fără precedent pentru in­dustria locală. Consensul între cei 70 de ope­ratori este unul important pe o piaţă în care operatorii sunt prinşi într-o competiţie dură pentru clienţi şi se află aproape întotdeauna aflaţi în poziţii diametral opuse în marile teme privind reglementarea sau taxarea.

Prin mesajul comun companiile de telecom atacă în termeni duri pro­punerea de la Fi­nanţe, subliniind şi faptul că aceasta poate fi consi­de­rată o poziţie a întregii in­dustrii în con­di­ţiile de re­pre­zen­ta­tivitate menţio­nate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO