Business Hi-Tech

SN Radiocomunicaţii vrea să cumpere 2.820 de becuri cu led de 82.000 de euro

SN Radiocomunicaţii vrea să cumpere 2.820 de becuri cu led de 82.000 de euro

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

08.09.2011, 00:00 498

Compania de stat SN Radiocomunicaţii, care a înregistrat anul trecut pierderi nete de 10 mil. euro la afaceri de 80 mil. euro, intenţionează să achiziţioneze "tuburi, becuri, corpuri de iluminat cu tehnologie LED" în valoare de 356.229 lei (aproximativ 82.000 de euro), potrivit unei cereri de ofertă publicate pe site-ul e-licitatie.ro. În total, Radiocom vrea să cumpere aproape 3.000 de becuri şi corpuri de iluminat cu led, conform informaţiilor din fişa de achiziţii publicată pe sistemul e-licitaţie.ro.

Corpurile de iluminat cu led, una dintre cele mai noi tehnologii lansate pe piaţă la nivel mondial, pot consuma cu 80% mai puţină energie decât becurile incandescente şi nici nu se încălzesc, conform datelor prezentate pe un site al Comisiei Europene.

Becurile cu LED sunt "cea mai importantă dezvoltare în tehnologia iluminării de când Thomas Edison a inventat becul incandescent", conform datelor de pe site-ul Philips România. Reprezentanţii Radiocom nu au oferit până la închiderea ediţiei date suplimentare în legătură cu această achiziţie. Dată limită de depunere a ofertelor pentru becurile cu led care urmează să fie achiziţionate de Radiocom este 19 septembrie, ora 10. Compania Radiocom este coordonată de Ministerul Comunicaţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO