Business Hi-Tech

Slovacii de la Eset fac 2,3 mil. euro din securitate IT în România: 70% din creştere, generată de firme

Alexandru Sipciu, fon­datorul şi directorul general al Axel Soft IT Group

Alexandru Sipciu, fon­datorul şi directorul general al Axel Soft IT Group

Autor: Ioana Nita

31.10.2016, 00:05 341

Axel Soft IT Group, distribuitorul local al soluţiilor de securitate IT produse de compania slovacă Eset, ţinteşte pentru anul acesta afaceri de peste 2,3 milioane de euro, în creştere faţă de anul anterior, în condiţiile în care vânzările de soluţii antivirus s-au majorat în primele nouă luni ale anului, în special pe segmentul B2B (business-to-business).

„Valoric, vânzările au crescut cu 15% (în primele nouă luni ale anului – n. red.) faţă de anul anterior. Deoarece au existat campanii promoţionale care au avantajat subscripţiile mai mari de 1 an, creşterea ar putea fi considerată însă mai mică, de circa 10%. Segmentul business este responsabil pentru trei sferturi din această creştere, vânzările din retail având o pondere mai redusă în acest rezultat”, a declarat pentru ZF Alexandru Sipciu, fon­datorul şi directorul general al Axel Soft IT Group.

Compania, înfiin­ţată în urmă cu 14 ani, a înregistrat anul trecut o cifră de afa­ceri netă de peste 10 mili­oane de lei (echi­valentul a 2,2 milioane euro), cu circa 2,5% mai mult faţă de 2014, potrivit datelor de la Minis­terul de Finanţe. Majoritatea veni­tu­rilor Axel Soft IT Group – 90% – sunt generate de distribuţia şi vânzarea licenţelor Eset, peste 70% dintre acestea fiind achi­ziţionate de către companii. Astfel, seg­men­tul de retail generează aproximativ 30% din vân­zările de soluţii de securitate IT, însă în aces­ta sunt cuprinse de multe ori şi licen­ţele vândute către firmele mici.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO