Business Hi-Tech

Site-ul YouTube, dat în judecată de actriţa care joacă în filmul anti-islam

Autor: Alina Dan - Mediafax

27.09.2012, 13:22 370

Plângerea înaintată în justiţie de Cindy Lee Garcia vizează atât site-ul YouTube şi compania care îl deţine - Google Inc, dar şi cultul Egyptian-American Cotic din California, despre care se crede că se află în spatele acestui film care a stârnit un lanţ de reacţii violente în lumea arabă.

Săptămâna trecută, un judecător al Curţii Superioare din Los Angeles a respins cererea înaintată de Cindy Lee Garcia pentru emiterea unui ordin de restricţie prin care să se interzică YouTube să mai posteze filmuleţul de 13 minute, pe motiv că actriţa nu a fost capabilă să îşi expună convingător punctul de vedere.

În procesul anterior, Cindy Lee Garcia l-a acuzat pe producătorul peliculei de fraudă, calomnie şi afaceri ilicite şi a mai pretins acordarea unor sume care să reprezinte drepturile de autor pentru prestaţia sa din filmul "Inocenţa musulmanilor".

Procesul civil deschis de Garcia este primul generat de acest film în care profetul Mohamed este prezentat defăimător, drept un "prost" cu "un comportament sexual deviant". Filmuleţul a stârnit un val de revolte în ţări cu o politică anti-americană precum Egipt, Libia şi în alte ţări musulmane.

Filmul "Innocence of Muslims", care denigrează islamul, "a fost realizat în Statele Unite". Secretarul de stat american Hillary Clinton a denunţat, pe 13 septembrie, acest film care stârnit un val de furie contra Statelor Unite în rândul musulmanilor, precizând că este "un film condamnabil" cu care Guvernul american "nu are absolut nicio legătură".

Totuşi, autorităţile din Statele Unite au indicat că din respect pentru libertatea de expresie nu vor cenzura acest film.

Mai multe manifestaţii, lipsite de violenţă, au avut loc la Teheran împotriva acestui film.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO