Business Hi-Tech

Site-ul de socializare LinkedIn valoreaza 1 mld. $

19.06.2008, 19:47 15

Site-ul de socializare profesionala LinkedIn a fost evaluat la peste 1 mld. dolari (646,5 mil. euro), dupa ce a primit o finantare de 53 mil. dolari (34,3 mil. euro), sustinuta de fondul de investitii Bain Capital Ventures, alaturi de alte fonduri care au mai finantat in trecut compania - Sequoia Capital, Greylock Partners si Bessemer Venture Partners, scrie presa internationala.
Cele patru fonduri au cumparat o participatie de 5% la companie. Aceasta este a patra runda de investitii castigata de catre site, al patrulea cel mai popular portal de networking social de pe internet. In luna mai, LinkedIn a atras 7,7 milioane de vizitatori in Statele Unite. Utilizatorii site-ului au varsta medie de 41 de ani si castiga aproximativ 110.000 de dolari anual.
LinkedIn este popular si in Romania, fiind folosit de catre un numar important de manageri care activeaza in companii locale.
Inainte de recenta runda de investitii, site-ul social a mai atras finantari cu o valoare cumulata de 27,5 mil. dolari (17,8 mil. euro) din partea fondurilor Sequoia, Greylock si Bessemer. Compania a fost fondata in 2002 de catre Reid Hoffman, fost vicepresedinte executiv in cadrul furnizorului de plati online PayPal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO