Business Hi-Tech

Site-ul de imagini animate Giphy a fost evaluat la 600 de milioane de dolari

Site-ul de imagini animate Giphy a fost evaluat la 600 de...

Autor: Adrian Seceleanu

01.11.2016, 00:00 155

Giphy, un motor de căutare pentru imagini animate în formatul GIP - în fapt nişte scurte clipuri video al căror conţinut se repetă la infinit şi care dau savoare reţelelor sociale -, a luat o finanţare de 72 de milioane de dolari care evaluează compania la 600 de milioane de dolari, în condiţiile în care creşterea explozivă a numărului de utilizatori ai site-ului a atras atenţia investitorilor, scrie Wall Street Journal. 

Investitorii au fost impresionaţi de cifrele de creştre ale Giphy - peste 100 de milioane de utilizatori văd zilnic animaţiile de pe site, iar peste un miliard de clipuri sunt distribuite online - însă compania nu a găsit încă un model de business care să îi permită să facă bani, notează WSJ. „Până la urmă noi suntem un motor de căutare pentru generaţia Facebook Messenger. Vrem să devenim un YouTube al GIF-urilor”, a declarat Adam Leibsohn, CEO al Giphy.

Giphy acţionează ca o fabrică de fişiere GIF - generând miliarde de clipuri cu “prostioare” care pot fi partajate pe Facebook sau Twitter, notează Wall Street Journal. Spre exemplu la o căutare după România, pe giphy.com apare un clip în care două căruţe trase de cai se întrec pe o autostradă sau un altul în care actorul John Travolta - într-una dintre scenele celebre din producţia “Pulp Fiction” - este suprapus peste o hartă a reţelei Metrorex. Utilizatorii folosesc aceste clipuri în loc să-şi scrie opiniile despre o situaţie, iar popularitatea lor este în creştere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO