Business Hi-Tech

Siemens a ajuns la afaceri de peste un miliard de lei anul trecut în România, plus 22% faţă de anul precedent

Siemens a ajuns la afaceri de peste un miliard de lei...

Autor: Florentina Niţu

28.03.2019, 13:10 439
Siemens România, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente şi servicii pentru pieţe strategice cum ar fi energia, sănătatea sau transporturile, a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri consolidată de peste un miliard de lei. În România, Siemens are şapte companii.
 

"Afacerile din România au înregistrat o evoluţie sustenabilă, cifra de afaceri a companiilor Siemens prezente pe plan local înregistrând o creştere de peste 22% în anul financiar 2018, comparativ cu anul financiar precedent", a spus Titus Loew, CFO Siemens România, în cadrul evenimentului de prezentare a rezultatelor pentru 2018.

Anul financiar 2018 al companiei a fost în perioada 1 octombrie 2017 până în 30 septembrie 2018.

Majorarea a fost determinată de dinamica crescută a investiţiilor în infrastructură energetică şi feroviară, dar şi de rezultatele solide din sectorul automatizărilor industriale şi din domeniul echipamentelor medicale.

"2018 a fost marcat de finalizarea unor proiecte importante, dar şi de câştigarea unor contracte noi, inclusiv în Republica Moldova. În continuare, vedem potenţial de dezvoltare în toate domeniile noastre de activitate, în principal sub impactul a doua mari tendinţe: digitalizarea şi globalizarea", a spus  Cristian Secoşan, CEO al Siemens România, în cadrul aceluiaşi eveniment.

La nivel global, cifra de afaceri a grupului a fost de 83 de miliarde de euro, iar profitul net de 6,1 miliarde de euro. Numărul de angajaţi ai Siemens este de aproximativ 400.000, potrivit reprezentanţilor din România.

Numărul de angajaţi din România este de 2.200.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO