Business Hi-Tech

Sfârşitul unei ere: Co-fondatorul Alibaba, Jack Ma- unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, se retrage de la conducerea gigantului comerţului electronic

Sfârşitul unei ere: Co-fondatorul Alibaba, Jack Ma-...

Autor: Laura Albu, Mediafax

10.09.2019, 15:33 1304

Preşedintele Alibaba, Jack Ma, demisionează marţi de la conducerea gigantului comerţului electronic, marcând sfârşitul unei ere pentru firma de tehnologie. El va fi înlocuit de actualul director executiv, Daniel Shang, informează BBC.

Jack Ma este co-fondator al Alibaba din 1999, compania fiind în prezent una dintre cele mai mari firme de internet din lume. Succesul şi stilul colorat ale lui Ma l-au făcut unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din China.

Daniel Zhang, în prezent directorul executiv al Alababa, îl va înlocui în funcţia de preşedinte.

Compania este evaluată la 480 miliarde de dolari, iar Ma este cel mai bogat om din China, cu o valoare netă de 38,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

El este, de asemenea, primul fondator dintr-o generaţie de antreprenori chinezi de seamă, care a renunţat la compania sa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO