Business Hi-Tech

Sergiu Oprescu, şeful Alpha Bank, la o conferinţă PwC: Trebuie să reglementăm principii nu soluţii şi să avem predictibilitate pentru a accelera digitalizarea şi a reduce amprenta administrativă

Sergiu Oprescu, CEO Alpha Bank: Ar trebui să avem o discuţie onestă cu societatea, să vedem care sunt efectele acestei digitalizări şi apoi cineva să-şi asume aceste efecte.

Sergiu Oprescu, CEO Alpha Bank: Ar trebui să avem o discuţie onestă cu societatea, să vedem care sunt efectele acestei digitalizări şi apoi cineva să-şi asume aceste efecte.

Autor: Alexandra Cepăreanu

25.03.2021, 00:06 203

Pentru ca procesul de digitalizare atât din zona instituţiilor publice din Ro­mânia, cât şi din segmentul jucăto­rilor privaţi, să cunoască o accelerare mai agresivă şi industria IT să să se dezvolte şi mai rapid este nevoie de reglementarea principiilor tehnolo­gice şi predictibilitate, elemente ce pot atrage după sine scăderea amprentei administrative în domeniul de profil, au concluzionat speakerii prezenţi în cadrul conferinţei online „Digita­lizarea, calea spre reforma societăţii şi a statului? Avantaje, provocări, ame­ninţări“, organi­zată de compania de consultanţă şi audit PwC România.

„Noi încercăm să reglementăm soluţii, când ar trebui să legiferăm principii. Lipsa reglementării face ca acea călătorie a utilizatorilor, care ar trebui să fie perfectă, este de fapt reglementată la fiecare pas şi prin acea reglementare se ajunge să se retragă câte o rentă pentru mici lucruri, care îl face pe utilizator să renunţe. Pentru că cineva trebuie să pună o ştampilă, cineva trebuie să emită un document, iar acel cineva trebuie să plătească pentru a emite acel document. Dacă reglementăm principii şi nu soluţii, rezultatul e că amprenta admi­nistrativă scade şi devine mai simplu şi mai la îndemnână pentru populaţie să folosească soluţiile digitale”, a spus Sergiu Oprescu, CEO Alpha Bank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO