Business Hi-Tech

Semnătura audio a Visa, implementată în aplicaţia de plată a facturilor Pago

Semnătura audio a Visa, implementată în aplicaţia de...

Autor: Liviu Popescu

25.10.2019, 13:09 263

Aplicaţia de plăţi de facturi şi servicii Pago, preluată recent de Banca Transilvania, a introdus tehnologia de plată multisenzorială de la Visa, prin care utilizatorii sunt notificaţi vizual, auditiv şi tactil atunci când realizează o tranzactie.

Tehnologia multisenzorială dezvoltată de Visa cuprinde o serie de elemente, precum sunet, animaţie şi vibraţie, simulând experienţa de plată cu cardul în mediul fizic pentru a creşte încrederea clienţilor în plăţile digitale si a-i ajuta să recunoască mai uşor ca o plata a fost efectuată.

 “Modul în care plătim se schimbă permanent, de la POS-ul din magazin unde înainte foloseam doar cardul fizic, la dispozitive electronice conectate la internet, prin care putem plăti cu cardul virtual, însă posibilităţile de plată sunt nelimitate când vorbim de Internet of Things. Am lansat această tehnologie tocmai pentru a ţine pasul cu aceste schimbări. Consumatorii pot vedea, auzi şi simţi atunci când fac plăţi digitale, având astfel siguranţa că tranzacţia este derulată cu aceeaşi rapiditate şi acelaşi grad de securitate cu care s-au obişnuit în cazul plăţilor cu cardul fizic Visa”, spune Cătălin Creţu, director general Visa pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia.

Visa şi Timesafe, compania care a dezvoltat aplicaţia Pago, au încheiat un parteneriat strategic pe trei ani cu scopul dezvoltării funcţionalităţilor existente şi lansării unor funcţionalităţi noi, precum plata taxelor şi a impozitelor şi transferul de bani de pe orice card pe orice card. Clienţii Pago îşi pot înrola cardurile Visa în aplicaţie şi pot plăti facturi sau alte tipuri de servicii la peste 240 de furnizori cu o atingere a ecranului sau în mod automat prin setarea de plăţi recurente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO