Business Hi-Tech

Şeful Vodafone România: Industria va avea o schimbare semnificativă în următorii ani, pe fondul noilor tehnologii

Şeful Vodafone România: Industria va avea o schimbare semnificativă în următorii ani, pe fondul noilor tehnologii
16.10.2012, 10:24 1167

"Noile servicii vor aduce funcţionalitate adiţională sau entertainment, sunt ocazii uriaşe pe 4G şi nu cred că are legătură cu preţurile pe voce. Industria va avea o schimbare semnificativă în felul în care noi şi clienţii vedem produsele", a declarat marţi Inaki Berroeta, CEO Vodafone Romania, la evenimentul ZF Digital 12.

"Cel mai semnificativ aspect al dezvoltării industriei nu e neapărat abilitatea de investiţie în reţea, ci viteza cu care clienţii pot accesa dispozitivele, nu viteza cu care ele sunt introduse. Acesta este factorul determinant în introducerea acestor noi tehnologii", a spus Berroeta, comentând evoluţia tehnologiei 4G, care va fi implementată în România din 2013.

► Program - ZF Digital '12

Inaki Berroeta (43 de ani) conduce afacerile de aproape un miliard de euro ale Vo­dafone, al doilea cel mai mare operator telecom din piaţa locală, are peste 15 ani de experienţă în sectorul telecom. Licen­ţiat în telecomunicaţii la Universitatea din Ţara Bascilor (Spania) şi absolvent al unui MBA obţinut în 2004 de la Henley Management Col­le­ge, executivul şi-a în­ce­put cariera în do­meniul sistemelor IT, al consultanţei IT şi managementului. Inaki Berroeta a fost în 1995 unul dintre primii angajaţi ai Airtel Movil, operatorul telecom care urma să devină Vodafone Spania. Doi ani mai târziu, s-a mutat în California, SUA, la AirTouch International ca director IT, iar în 1999 s-a alăturat echipei Global Star USA ca director pentru divizia de facturare şi de relaţii cu clienţii. În 2000, Berroeta a revenit în Spania, unde a deţinut până în 2007 mai multe poziţii executive în cadrul Vodafone: director al centrului de dezvoltare software, director pentru servicii şi produse pentru companii şi, în cele din urmă, director de vânzări pentru companii. Iar ultimii trei ani a condus operaţiunile Vodafone din Malta.

Urmăriţi LIVE TEXT de la ZF Digital '12 pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO