Business Hi-Tech

Şeful TikTok şi-a dat demisia: Înţeleg că funcţia pe care am deţinut-o va arăta complet diferit după decizia administraţiei Trump prin care suntem forţaţi să vindem operaţiunile din Statele Unite

Şeful TikTok şi-a dat demisia: Înţeleg că funcţia...

Autor: Eduard Ivanovici

27.08.2020, 13:44 506

CEO-ul TikTok, Kevin Mayer, şi-a dat dimisia la câteva luni după ce a fost numit în funcţie, anunţă CNBC.

„În ultimele săptămâni, pe măsură ce mediul politic s-a schimbat radical, am reflectat constant asupra schimbărilor de care are nevoie compania (...) Înţeleg că funcţia pe care am deţinut-o va arăta complet diferit după decizia administraţiei prin care suntem forţaţi să vindem operaţiunile din Statele Unite”, a declarat Mayer.

Înainte să devină CEO-ul aplicaţiei la sfârşitul lunii mai, Kevin Mayer a condus divizia de streaming din cadrul Disney.

Decizia vine la scurt timp după ce reţeaua de socializare a anunţat că va da în judecată administraţia Trump, care i-a oferit platformei de video-sharing o perioadă de 45 de zile pentru a vinde afacerile din Statele Unite unei companii americane. Termenul expiră pe 15 septembrie.

În ultimele luni, preşedintele Donald Trump a susţinut în mod constant faptul că TikTok reprezintă o ameninţare la adresa securităţii Statelor Unite. Între timp, compania-mamă – ByteDance – a început discuţiile Microsoft şi Oracle pentru o posibilă achiziţie.

Firma fondată de Bill Gates şi Paul Allen ar deveni un gigant al social media dacă ar combina TikTok şi LinkedIn, compania urmând să se lupte în aceste condiţii de la egal la egal cu Facebook. LinkedIn a fost cumpărată în 2016 de Microsoft pentru 26,2 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO