Business Hi-Tech

Şeful Telekom România, întrebat dacă este pregătit de o fuziune Vodafone - UPC: Sper să fie ei gata. Tranzacţia este ca Yeti - Omul Zăpezii toată lumea vorbeşte de el - dar nimeni nu l-a văzut

Miroslav Majoros

Miroslav Majoros

Autor: Adrian Seceleanu

23.02.2018, 13:25 8420

Tranzacţia prin care compania de telefonie mobilă Vodafone ar urma să preia compania de cablu UPC inclusiv pe piaţa din România a început să devină o legendă precum cea a lui Yeti - Omul Zăpezii despre care toată lumea vorbeşte, dar pe care nimeni nu l-a văzut, a declarat Miroslav Majoros, CEO al grupului Telekom România, în cadrul unei întâlniri cu media, răspunzând unei întrebări ZF dacă este gata pentru o asemenea evoluţie pe piaţa locală.

“Sper că ei (Vodafone şi UPC - n. red.) sunt gata de tranzacţie. Este ca Yeti - toată lumea vobeşte despre el dar nimeni nu l-a văzut”, a comentat Majoros.

Grupurile Vodafone şi Liberty Global au reluat recent discuţiile privind o potenţială combinare a operaţiunilor în Europa, România fiind astfel una dintre ţările potenţial vizate, conform mai multor articole din presa internaţională dar şi a informaţiilor oficiale transmise de cele două părţi. Grupul Vodafone a anunţat oficial că discuţiile vizează achiziţia operaţiunilor UPC de pe mai multe pieţe.

Piaţa de telecom din România a avut anul trecut o valoare de 3,7 mld. euro, cel mai mare segment fiind cel al telefoniei mobile.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO