Business Hi-Tech

Şeful Telekom: Ne aşteptăm la o cerere uriaşă de date mobile şi conţinut digital

Autor: Adrian Seceleanu

07.02.2017, 00:07 2493

Numărul de utilizatori de smartphone-uri din România va creşte în următorii doi ani cu alte câteva milioane de utilizatori, urmând să atingă o pondere de 80% din numărul total de clienţi ai serviciilor de telefonie mobilă, faţă de 60% în prezent, ceea ce va antrena o cerere „uriaşă“ pentru servicii de internet mobil şi conţinut digital.

„În doi ani de zile vom atinge o rată de penetrare a smartphone-urilor de peste 80%, ceea ce va crea o cerere uriaşă pentru serviciile de date mobile şi pentru conţinut digital pe telefoane şi tablete“, a declarat Miroslav Majoros, CEO al Telekom România, cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile, un business anual de peste 1 miliard de euro.

Pentru a face faţă exploziei consumului de date, grupul Telekom are în plan să investească mai mult în propria reţea 4G, reducând astfel consumul de servicii de la Orange, pe baza parteneriatului semnat la finele anului 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO