Business Hi-Tech

Şeful Direct One: Depăşim 5 milioane de telefoane, tablete şi televizoare capabile să redea video online

Autor: Octavian Calei, Adrian Seceleanu

18.11.2013, 00:08 288

Numărul total de echipamente inteligente (telefoane, tablete, televizoare) din Ro­mânia capabile să acceseze servicii video online va trece la finele acestui an pentru prima oară de 5 milioane de unităţi, în contextul în care vânzările pentru care fiecare categorie de gadgeturi în parte au crescut puternic în acest an, a declarat Marian Pantazescu, CEO al companiei Direct One, la emisiunea ZF Live.

„Anul acesta în România vom avea peste 4 milioane de smartphone-uri capabile să redea conţinut video. Va fi o explozie a vânzărilor de tablete anul acesta şi la anul, iar la sfârşitul acestui an 750-800.000 tablete vor fi conectate online, ceea ce înseamnă mai mult de o dublare faţă de 2012. Estimăm că vor fi în jur de 330.000 de televizioare inteligente conectate la internet anul acesta“, a declarat Pantazescu. „Investiţiile în reţele mobile vor duce şi la creşterea penetrării internetului mobil. Estimăm că se vor depăşi 8 milioane de conexiuni mobile de bandă largă până la sfârşitul lui 2013“, a adăugat el.

Direct One este un furnizor de servicii de comunicaţii „en gros“ către marii operatori din telecom care a lansat şi Seenow - un serviciu de video on demand propriu, disponibil pe computere, TV-uri inteligente, smartphone-uri şi tablete, cu afaceri de 10 milioane de euro în 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO