Business Hi-Tech

Şeful dat afară de Uber „coace” expansiunea globală a unei reţele de bucătării inteligente

Travis Kalanick

Travis Kalanick

Autor: Adrian Seceleanu

27.02.2019, 00:00 183

Travis Kalanick, fondatorul Uber care a fost dat afară din poziţia de CEO al firmei după o serie de scandaluri care au zguduit imaginea companiei, pregăteşte prima sa mutare majoră în business de la acel moment stânjenitor pentru cariera sa: lansarea unui lanţ global de bucătării „inteligente”, care se adresează restaurantelor care au doar operaţiuni de livrare online a produselor.

Cofondatorul Uber a devenit acţionarul majoritar al companiei CloudKitchens la finele anului trecut, după o investiţie de 150 mil. dolari, realizată prin fondul de investiţii pe care îl controlează, 10100.

Kalanick îşi propune să creeze o reţea globală de asemenea „bucătării” pentru care va livra echipamente, servicii şi alte elemente de infrastructură, care să profite de expansiunea accelerată înregistrată în prezent de livrările de mâncare prin aplicaţii mobile, inclusiv de la restaurante care lucrează doar pentru clienţi online. Operaţiunile ar urma să fie extinse cu prioritate în Europa şi Asia, Kalanick având deja discuţii cu persoane din acest business din Londra, cărora le-a propus să lucreze pentru CloudKitchens. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO