Business Hi-Tech

Şeful CEL.ro: Căutăm un investitor să ne finanţeze expansiunea, inclusiv prin achiziţii

Autor: Adrian Seceleanu

12.04.2016, 12:35 8973

Compania Corsar Online, care administrează CEL.ro - unul dintre cele mai mari magazine online locale cu profil preponderent IT&C, îşi va căuta “activ” un investitor care să o ajute să se extindă, inclusiv prin achiziţii.

Dacă am fi avut finanţare, am fi reuşit să obţinem o creştere a cifrei de afaceri mai mare de 40% în primul trimestru, a declarat Tiberiu Pop, proprietar şi CEO al CEL.ro.

“Chiar dacă o creştere de 40% de la an la an pare o cifră foarte bună şi una la care afacerile offline pot doar să viseze, cred că se putea face mai mult. Ne-am propus pentru 2016 să accelerăm dezvoltarea CEL.ro atât prin lărgirea portofoliului de produse, cât şi prin preluarea magazinelor online concurente. Din păcate lipsa de capital ne-a forţat  să nu punem în practică tot ce ne-am propus şi să ne mulţumim doar cu acest 40%. Vom începe căutarea în mod activ a unui investitor care să ne poată ajuta în maximizarea potenţialului CEL.ro şi al pieţei”, a declarat Pop.

Corsar Online a înregistrat anul trecut afaceri de 40 mil. euro, conform datelor comunicate de companie. În 2014 compania a avut afaceri de 145 mil. lei (32,6 mil. euro), în creştere cu 33% faţă de anul precedent, conform datelor de la Ministerul finanţelor. Profitul net raportat în 2014 a fost de 446.446 lei (100.000 de euro), în scădere cu 41% faţă de anul precedent.

Anul trecut şi Marius Ghenea, proprietarul PC Garage - de asemenea unul dintre cele mai mari magazine online IT&C, anunţa că ar putea vinde către un investitor compania. Până în prezent el nu a anunţat nicio tranzacţie în legătură cu PC Garage. Compania deţinută de Ghenea a raportat în 2014 afaceri de 129 mil. lei (29 mil. euro) şi un profit net 905.361 lei (203.699 euro), conform datelor de la Finanţe.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO