Business Hi-Tech

Şeful Allview: În 5-10 ani vrem să lansăm un robot - asistent personal

Şeful Allview: În 5-10 ani vrem să lansăm un robot -...

Autor: Adrian Seceleanu

09.12.2016, 00:07 1062

Compania braşoveană Visual Fan, al doilea jucător de pe pia­ţa locală de smartphone-uri sub brandul Allview, are am­bi­ţia ca pe termen lung, în 5-10 ani, să lanseze pe piaţă un robot.

„Acesta este planul nostru: credem că în 5-10 ani vom ajun­ge să construim un robot, care să joace rolul de asistent per­sonal“, a declarat într-un interviu pentru ZF Lucian Peticilă, CEO şi proprietar al Allview, care are afaceri estimate la aproape 70 mil. euro în acest an. „Nu avem cum să ajun­gem acolo peste noapte, vom avansa pas cu pas. Vom lansa echipamente şi pe segmentul de sănătate“, a adăugat el.

Prima mişcare în această direcţie este lansarea unei soluţii de casă inteligentă sub brandul propriu Siebo - la a cărei dezvoltare compania a lucrat aproape doi ani, şi care, spune Peticilă, va ajunge să genereze anul viitor 10% din venituri.

Soluţia include camere video şi mai mulţi senzori şi comutatoare care pot fi accesaţi de la distanţă de pe smartphone pentru a controla, spre exemplu, luminile sau funcţionarea unor aparate.

Intrarea pe noul segment va ajuta Allview să rămână pe creştere în condiţiile în care compania estimează că anul viitor vânzările de telefoane ar putea stagna. „Noi nu vrem să vindem neapărat smartphone-uri sau tablete, noi vrem să vindem tehnologie şi vrem să vindem tehnologiile noi. Aceasta este viziunea noastră, să mergem în direcţia aceasta“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO