Business Hi-Tech

SeedBlink vizează să obţină 3 milioane de euro prin listarea pe propria platformă de crowdfunding. Compania este evaluată la 12 milioane de euro

SeedBlink Board members

SeedBlink Board members

Autor: Roxana Rosu

25.05.2021, 10:23 767

Platforma de investiţii în start-up-uri de tehnologie SeedBlink vizează să obţină 3 milioane de euro într-o rundă de tip Serie A, din care 500.000 euro prin equity crowdinvesting, platforma fiind evaluată în prezent la 12 milioane euro.

Listarea va fi pe propria platformă, în 27 mai, investitorii având posibilitatea să participe cu tichete începând de la 2.500 euro.

Investitorul principal este un VC important din regiune, căruia i se vor adăuga alţi investitori instituţionali precum şi comunitatea SeedBlink. Numele finanţatorului principal va fi anunţat dupa finalizarea procesului de due dilligence.

Evaluarea pre-money a SeedBlink este de 12 milioane de euro. 

Platforma a fost lansată în decembrie 2019 de foştii bancheri Andrei Dudoiu şi Ionuţ Pătrăhău. La începutul anului trecut, Radu Georgescu şi Carmen Sebe, doi dintre cei mai cunoscuţi specialişti în tehnologie din România, s-au alăturat ca parteneri. Echipa a participat la 45% din rundele de finanţare (Pre-Seed şi Seed) ale startup-urilor româneşti în 2020.

“Până la sfârşitul anului viitor ne dorim să listăm minimum 150 startup-uri de tehnologie si să avem 30.000 de investitori individuali în platformă. În plus, vrem să depăşim venituri de trei milioane de euro în 2022” afirmă Andrei Dudoiu, co-fondator şi CEO SeedBlink.

SeedBlink a lansat 42 de campanii de finanţare în cele 18 luni de la înfiinţare, ajutând astfel startup-urile să atragă o sumă totală în valoare de 15 milioane de euro de la investitori individuali şi fonduri de tip VC (55% din sumă prin equity crowdfunding).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO