Business Hi-Tech

Schwab Chesaru, PAC: în România, în domeniul agricol, puţine firme locale cumpără soft

Companiile internaţionale din domeniul agriculturii şi îngrăşămintelor chimice care au operaţiuni în România sunt cele care, în general, cumpără software pentru administrarea businessului astfel că cererea generată de aceste sectoare este redusă, arată estimările companiei de analiză Pierre Audion Consultants (PAC).
Potrivit estimărilor Pierre Audion Consultants (PAC), abia în ultimii doi ani, companiile agricole, împreună cu cele din industria îngrăşămintelor chimice, s-au orientat către implementarea de soluţii software de business, însă ponderea în piaţa EAS (Enterprise Application Software) se păstrează redusă, la sub 3%.

"În special companiile agricole internaţionale, prezente pe piaţa locală, dar şi traderii din domeniu sunt cele mai active din punct de vedere al adopţiei de soluţii software de business, însă se observă o cerere în creştere şi din partea companiilor locale de profil. Pe fondul creşterii exporturilor şi al amplificării proceselor de business companiile resimt nevoia unor soluţii pentru gestiunea afacerii", a explicat Eugen Schwab-Chesaru, Managing Director Eastern Europe PAC.

Situaţia s-ar putea schimba, estimează însă SAP România, subsidiara locală a companiei germane SAP AG, unul dintre cei mai mari furnizori de soft de business pe plan global. Compania apreciază pentru acest an o creştere a cererii pe piaţa locală pentru soluţiile destinate companiilor agricole şi celor din industria îngrăşămintelor chimice, pe fondul avansului puternic înregistrat la nivelul întregului sector în 2011, dar şi coroborat cu intensificarea exporturilor şi dificultăţile întâmpinate de companiile de profil în creşterea profitabilităţii.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.