Business Hi-Tech

Schimbari la varf in ANRC

07.03.2005, 00:00 16

Fostul sef al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), Ion Smeeianu, a fost schimbat la sfarsitul saptamanii trecute cu Dan Cristian Georgescu, presedintele Asociatiei Operatorilor de Telecomunicatii din Romania (AOTR), printr-o decizie a premierului Calin Popescu Tariceanu.


Executivul a fost obligat sa abroge o prevedere a ordonantei prinvind activitatea ANRC, care stabilea ca presedintele si vicepresedintele ANRC pot fi revocati de catre premier numai pentru incalcarea legii in domeniu sau pentru o condamnare penala prin hotarare judecatoreasca definitiva. Conform noii proceduri, sefii Autoritatii vor putea fi revocati din functie de presedintele Romaniei, la propunerea premierului.


Fostul presedinte al ANRC, Ion Smeeianu, a criticat aceasta decizie a Guvernului, considerand ca hotararea de a schimba modalitatea de revocare a conducerii transforma institutia intr-una "eminamente politica". El a adresat premierului o scrisoare deschisa in care afirma ca, "Executivul (...) doreste sa isi subordoneze puterea de decizie a Autoritatii".


Noul sef al ANRC este Dan Cristian Georgescu, care are o experienta de 25 de ani in sectorul comunicatiilor electronice. Specialist in comunicatii, el a fost consilier al ultimilor 5 ministri ai comunicatiilor si administrator unic al Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR). In anul 2003, Dan Georgescu a fost ales presedinte si director executiv al Asociatiei Operatorilor de Telecomunicatii din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO