Business Hi-Tech

Schimbare de strategie: Samsung va continua producţia de ecrane LCD în 2021, deşi în martie anunţa capăt de linie

Schimbare de strategie: Samsung va continua producţia de...

Autor: Alex Ciutacu

29.12.2020, 05:08 257

Gigantul sud-coreean Samsung Electronics a anunţat marţi că va continua producţia de ecrane LCD pentru televizoare şi monitoare, în contextul în care „viaţa de acasă” adusă de pandemia de Covid-19 a reaprins cererea pentru acest segment de produse, potrivit Reuters.

Decizia diviziei Samsung Display de a continua producţia de ecrane LCD în Coreea de Sud pentru o perioadă nedeterminată de timp contravine anunţului lansat în martie, prin care gigantul sud-coreean îşi asuma oprirea producţiei până la finalul anului 2020 pentru a se orienta spre tehnologii mai avansate.

Compania a transmis că producţia va continua în funcţie de condiţiile din piaţă, iar în octombrie lua în considerare o extindere „pe termen scurt”.

Publicaţia sud-coreeană IT Chosun a relatat săptămâna aceasta că producţia va fi continuată pentru încă 12 luni, la cererea diviziei de producţie a Samsung Electronics, însă cita surse care au preferat să rămână anonime.

Trendul „viaţa de acasă” generat de pandemia de Covid-19 a dus la creşteri de 30% de la trimestru la trimestru la nivel global pentru ecrane, în contextul unei nevoi crescute de televizoare, laptop-uri şi tablete, conform datelor firmei de cercetare TrendForce, citate de agenţia de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO