Business Hi-Tech

Scandalul Facebook continuă în forţă: Facebook a recunoscut că a stocat istoricul apelurilor şi SMS-urilor pentru unii din utilizatorii de Android

Scandalul Facebook continuă în forţă: Facebook a...

Autor: Răzvan Botea

26.03.2018, 20:53 1007

Facebook a spus că a stocat date privind istoricul apelurilor şi SMS-urile unora dintre utilizatorii de Android, atunci când istemul a sincronizat contactele cu aplicaţia Messenger sau Facebook Lite, potrivit The Wall Street Journal.

Facebook a numit acest feature ca fiind unul opţional şi a spus că ajută utilizatorii să „rămână conectaţi cu persoanele la care ţin”. Compania a mai spus că sincronizarea contactelor cu aplicaţia îi permite să folosească informaţii precum când s-a iniţiat un apel sau s-a dat un SMS, dar nu a vândut niciodată informaţiile şi nici nu are acces la conţinutul mesajelor sau apelurilor.

Comisia de Comerţ Federală a SUA a spus luni că investighează compania Facebook în lumina întrebărilor care au apărut recent despre folosirea informaţiilor confidenţiale.

Tom Pahl, un oficial înalt al Comisiei de Comerţ Federală a spus că instituţia „confirmă că s-a deschis o anchetă care nu este publică” şi că „luăm foarte în serios rapoartele recente care nasc îngrijorări foarte mari legate de practicile prin care Facebook tratează confidenţialitatea”.

Acţiunile Facebook au scăzut cu încă 3,6% până la preţul de 155,75 dolari, la momentul transmiterii ştirii, continuând scufundarea care a şters pur şi simplu zeci de miliarde de dolari din valoarea companiei.

Răspunsul Facebook a venit în urma nemulţumirilor unor utilizatori care au scris pe Twitter că atunci când au descărcat arhiva datelor personale pe care o deţine Facebook despre ei (vezi aici cum poţi face asta), au găsit informaţii despre istoricul apelurilor şi SMS-urilor.

Facebook a spus că utilizatorii trebuie să-şi exprime acordul pentru sincronizarea contactelor cu aplicaţia şi ca aceasta poate fi oprită din setările aplicaţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO