Business Hi-Tech

Scăderea dramatică a Samsung Mobile, coroborată cu creşterea masivă de care s-a bucurat Apple, i-a adus la egalitate pe cei doi giganţi

Scăderea dramatică a Samsung Mobile, coroborată cu...

Autor: Liviu Mihai

02.02.2015, 10:17 523

În ciuda <a hrefâ"http:="" www.go4it.ro="" telefoane-mobile="" samsung-3987636="" galaxy-s5-11741152="" "="" styleâ"margin:="" 0px;="" padding:="" border:="" font-family:="" inherit;="" font-size:="" font-style:="" font-variant:="" font-weight:="" font-stretch:="" line-height:="" vertical-align:="" baseline;="" color:="" rgb(0,="" 149,="" 215);="" text-decoration:="" none;"="" titleâ"faptului="" că="" galaxy="" s5"="" typeâ"galaxy="">faptului că Galaxy S5 s-a vândut mai bine în România decât S4, la nivel mondial 2014 a fost un an prost pentru Samsung. Divizia Mobile a celor de la Samsung este la al cincilea trimestru consecutiv de scădere. Numai în ultimul trimestru din 2014 aceasta a înregistrat o scădere de la an la an a profitului de 64%! Este enorm, iar producătorul coreean pierde teren atât pe segmentul smartphone-urilor ieftine, unde este asaltat de producătorii chinezi, cât şi pe cel al vârfurilor de gamă, unde doar Galaxy Note pare să mai ţină steagul sus. Iar problemele Samsung vor începe să afecteze şi Android, în ansamblu său.

Deşi nu mai sunt cei mai loiali parteneri, Google ar trebui să-şi facă griji serioase legate de Android, dacă Samsung nu se redresează. Nu neapărat pentru cota de piaţă, cât pentru sănătatea ecosistemului, care are un rol esenţial în succesul unui sistem de operare.

Cum s-a văzut foarte clar şi în cazul lui Windows Phone sau BlackBerry, ecosistemul - aplicaţiile şi jocurile disponibile pentru o anumită platformă - este esenţial pentru succesul unui sistem de operare şi a smartphone-urilor care îl folosesc.

Citiţi articolul integral pe www.go4.it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO