Business Hi-Tech

Sase companii intra in lupta pentru licenta WiMax

16.12.2008, 18:07 37

Caietul de sarcini pentru acordarea celor doua licente de utilizare a frecventelor radio pentru servicii de comunicatii electronice prin intermediul sistemelor de acces pe suport radio de banda larga (BWA) a fost cumparat de sase companii, a anuntat Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC).

Cele sase companii sunt Asesoft International, Comcore Management, Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, Media Sat, RCS& RDS si Vodafone Romania, conform ANC. O surpriza este absenta de pe lista competitorilor a Orange Romania, numarul unu pe piata locala de telefonie mobila.
Compania Comcore Management este detinuta de Matei Mihai si Maria, si are ca obiect de activitate consultanta sentru afaceri si management. Firma a avut anul trecut venituri de 3.400 de euro. Termenul limita pentru achizitionarea documentatiei a fost stabilit pentru luni, 15 decembrie. "Vom sti ce companii sunt cele mai interesate de aceste licente pe 5 februarie, cand e termenul limita pentru depunerea ofertelor. Desi ANC va face primul control al indeplinirii conditiilor din licenta la 1 septembrie 2010, sper ca pana la sfarsitul anului 2009 romanii sa beneficieze deja de servicii de tip WiMax", a declarat, in comunicat, presedintele autoritatii, Liviu Nistoran.
WiMAX (Woldwide Interoperability for Microwave Access) este un standard sustinut de grupul american Intel si permite furnizarea de servicii de internet la viteze ridicate, pe arii extinse, de pana la 65 de kilometri, prin tehnologii fara fir (wireless). Ofertele depuse vor fi evaluate in functie de capacitatea financiara, fezabilitatea comerciala, specializarea si experienta, fezabilitatea tehnica si acoperirea propusa. Deschiderea ofertelor va avea loc pe 6 februarie la sediul ANC, iar castigatorii vor fi stabiliti pana pe 9 martie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO