Business Hi-Tech

Şapte din zece startup-uri de tehnologie româneşti au fost afectate de COVID-19; cel mai prosper ecosistem este la Bucureşti, urmat de Cluj şi Timiş

Şapte din zece startup-uri de tehnologie româneşti au...

Autor: Roxana Rosu

13.07.2021, 12:46 204

Aproximativ 70% dintre start-up-urile de tehnologie româneşti au fost afectate de pandemie, iar veniturile medii ale unui business de acest tip sunt de 150.000 euro la nivelul întregii ţări, cu o vechime de mai puţin de 4 ani, potrivit primului studiu „Impactul COVID19 asupra Start-up-urilor de tehnologie din România” iniţiat de Romanian Tech Startups Association (ROTSA), în parteneriat cu peste 130 de jucători din ecosistemul naţional de start-up-uri.

Cel mai prosper ecosistem de start-up-uri de tehnologie locale se află în Bucureşti, urmat de Cluj, Timiş şi Bihor.

Start-up-urile cu cele mai mari venituri se regăsesc în aceleaşi categorii: Automatizare (38,1%), Fintech (31,8%) şi Marketing (12,1%).

De asemenea, cea mai semnificativă evoluţie a ecosistemului de start-up-uri din România a avut loc în 2017, când numărul de start-up-uri tehnologice nou-înfiinţate aproape s-a triplat faţă de anul precedent.

Principalele pieţe reprezentate sau vizate de startupurile locale sunt în Europa, în Franţa, Spania, Italia şi, în timp ce 41% dintre respondenţi indică SUA drept piaţa principală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO