Business Hi-Tech

SAP si-a marit veniturile trimestriale cu 13%

25.10.2005, 19:01 10

Compania germana SAP a inregistrat in trimestrul trei al acestui an o cota de 60% din piata mondiala de aplicatii software pentru afaceri, comparativ cu 58% in trimestrul al doilea si 55% in perioada similara a anului trecut, conform estimarilor oficialilor companiei.

Veniturile totale ale companiei in trimestrul trei au fost de 2,01 miliarde de euro, in crestere cu 13% fata de anul trecut, cand veniturile s-au cifrat la 1,78 miliarde de euro. Numai licentele de software ale companiei au adus aproximativ 29,5% din totalul veniturilor incasate in aceasta perioada, adica 590 de milioane de euro, conform oficialilor SAP.

Si profitul companiei a crescut. SAP a raportat profit operational pe trimestrul trei de 517 milioane de euro, in crestere cu 12% fata de perioada similara a anului trecut, cand profitul operational a fost de 461 de miliarde de euro.

"Al treilea trimestru din acest an a adus rezultate foarte bune pentru SAP", a explicat Henning Kagermann, directorul executiv al companiei germane. "Am inregistrat venituri record, ne-am extins cota de piata si ne-am consolidat pozitia de lider pe piata din SUA", a mai spus acesta.

Pentru primele noua luni ale acestui an, veniturile totale SAP au fost de 5,76 miliarde de euro, crestere tot de 13% fata de veniturile de 5,11 miliarde de euro incasate in aceeasi perioada a anului trecut. Profitul operational s-a cifrat la 1,35 de miliarde de euro, in crestere cu 14% fata de primele noua luni ale lui 2004. Pentru intreg anul, SAP estimeaza o crestere a veniturilor din vanzarea de software cu 12-14% comparativ cu anul trecut.

"Vom continua strategia stabilita de a dezvolta aplicatii pentru arhitectura orientata pe servicii si de asemenea vom accelera investitiile", a conchis directorul executiv al SAP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO