Business Hi-Tech

Sanyo a numit o fosta jurnalista la conducere

11.04.2005, 18:17 14

Dupa ce Sony a numit la conducerea sa un fost jurnalist, grupul japonez producator de electronice de consum Sanyo Electric a apelat la o solutie asemanatoare pentru a repune afacerile companiei pe linia de plutire, relateaza presa internationala.

Tomoyo Nonaka, in varsta de 50 de ani, este viitoarea directoare executiva si presedinte al consiliului de administratie al Sanyo. Nonaka a fost o jurnalista de televiziune foarte cunoscuta in Japonia si a lucrat pentru postul public NHK, precum si pentru canalul TV Tokyo. Ea a colaborat cu Sanyo inca din 2002, ca membru extern al consiliului de administratie.

Numirea surprinzatoare a jurnalistei la conducerea companiei japoneze va fi finalizata complet in luna iunie, in cadrul unei sedinte a consiliului de administratie.

Luna trecuta, Sanyo a anuntat ca estimeaza o pierdere neta de 121 miliarde de yeni (863 milioane de euro) pe anul fiscal 2004, incheiat pe 31 martie, aceasta fiind cea mai mare pierdere din istoria grupului.

Schimbarile de la varful Sanyo sunt menite sa asigure o "revitalizare agresiva" a conducerii, a declarat Satoshi Iue, presedintele actual al consiliului de administratie, in varsta de 73 de ani.

"Doamna Nonaka, membru extern al conducerii, a atras atentia asupra anumitor dorinte ale clientilor", a spus Iue. Fiul sau, Toshimasa Iue, in varsta de 42 de ani, va fi si el promovat din pozitia de vicepresedinte in cea de presedinte, inlocuindu-l pe Yukinori Kuwano, care si-a asumat raspunderea pentru esecul financiar al companiei.

Satoshi Iue va ramane membru al consiliului de conducere, in timp ce Kuwano, in varsta de 64 de ani, va deveni consultant al companiei. mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO