Business Hi-Tech

Samsung va produce următorul chipset Qualcoomm pentru telefoane high-end, Snapdragon 820

Samsung va produce următorul chipset Qualcoomm pentru...

Autor: Aurelian Mihai

21.04.2015, 20:33 437

După experienţa avută cu Snapdragon 810, un chipset performant dar fierbinte şi nu tocmai econom în folosirea bateriei, Qualcomm dă semne că este dispus să renunţe la serviciile partenerului tradiţional TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co) în favoarea unui parteneriat cu Samsung, cel din urmă stăpânind mult mai bine noul proces de fabricaţie pe 14 nm.

Comparat cu procesul de fabricaţie pe 20 nm încă folosit de TSMC, alternativa pe 14 nm implementată în fabricile Samsung permite realizarea de chip-uri mai mici şi mai puţin costisitoare, capabile să ofere performanţe îmbunătăţite şi gestionarea mai eficientă a bateriei.

Folosit deja pentru actuala generaţie de chipseturi Samsung, motorizând gama de telefoane Galaxy S6 şi Galaxy S6 edge, procesul de fabricaţie pe 14 nm a asigurat pentru Samsung un avantaj competitiv decisiv în faţa rivalului Qualcomm, al cărui chipset Snapdragon 810 a fost acceptat pentru gama de telefoane HTC One (M9) şi LG G Flex 2, dar respins pentru modelul Galaxy S6 din cauza problemelor legate de supraîncălzire.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO